VÝROBA MEDU KEDYSI A DNES – PREDNÁŠKY

VÝROBA MEDU KEDYSI A DNESVo štvrtok, 29. septembra, sa v Osvetovom stredisku v Senici konalo Prednáškové popoludnie s odborníkmi k projektu Zlatý poklad – výroba medu kedysi a dnes. Peter Suchovský porozprával o histórii včelárstva a o problémoch, s ktorými sa pasujú súčasní včelári, David Turčáni hovoril o tom ako (ne)včeláriť, ako podporiť divé opeľovače a aké otázky si zodpovedať, kým si kúpime úľ a včeliu rodinu. Na záver sa Matej Tkáč venoval chemickému zloženiu medu, jeho nutričným hodnotám či podmienkam skladovania a konzumácie. Účastníci ochutnali rôzne druhy medu a pochutili si aj na medovníkoch a medovine.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

FOTOGRAFIE Z PODUJATIA

 
 

Vo štvrtok, 29. septembra, sa v Osvetovom stredisku v Senici konalo Prednáškové popoludnie s odborníkmi k projektu Zlatý poklad – výroba medu kedysi a dnes.